Leo van der BijDoor de Arbowet, ISO en VCA-certificeringen en grotere aansprakelijkheid voor werkgevers, laten steeds meer bedrijven hun arbeidsmiddelen jaarlijks keuren. Deze inspecties zijn vaak tijdrovend en zorgen voor veel geregel binnen een bedrijf. Nenkeuring.nl inspecties verzorgt vele jaren de jaarlijkse veiligheidsinspecties en certificering van klimmaterialen, rolsteigers, valbeveiliging, elektrische gereedschappen, brandblussers en EHBO trommels. Door alles in één keer te laten keuren kan een bedrijf veel geld, tijd en rompslomp besparen.

Leo van der Bij: "We zijn in 1999 gestart met het uitvoeren van de wettelijke verplichte veiligheidskeuringen voor klimmaterialen. Hiervoor was ik werkzaam bij een groot verhuurbedrijf als rayonmanager. Het is veel geregel en erg kostbaar om voor de diverse soorten arbeidsmiddelen verschillende inspecteurs over de vloer te krijgen. Daarom zijn we op verzoek van klanten elektrische gereedschappen, klimmateriaal, steigermateriaal, valbeveiligingen, brandblussers en EHBO trommels gaan inspecteren.

Gekeurd wordt volgens NEN 3140 (elektrische gereedschappen), NEN 2484 (ladders en trappen), NEN 2718 (rolsteigers), EN 365 (valbeveiligingen), NEN 2559 (brandblussers), EHBO trommels.

De klant hoeft nog maar één afspraak te maken, heeft maar één aanspreekpunt en alles wordt in één keer gekeurd en gecertificeerd. Alles in één hand laten inspecteren kost een organisatie minder tijd, is goedkoper en zorgt er voor dat er geen verlies van productieve dagen is. Met deze unieke aanpak heeft nenkeuring.nl een vaste klantenkring opgebouwd van bedrijven in industrie, bouw, schilders- en installatiebranche, maar ook woningbouwverenigingen, gemeenten en brandweerkorpsen.

Inspecties bij de klant op de werkplek...
Op locatienenkeuring.nl heeft gecertificeerde inspecteurs die de keuringen bij de klant op locatie uitvoeren met gekalibreerde test-apparatuur. Alle informatie wordt digitaal opgeslagen zodat kan worden nagegaan wat wanneer is gekeurd en of reparaties zijn uitgevoerd. Zo ontstaat een compleet beeld van alle machines en klimmaterialen.

De klant ontvangt achteraf een map met overzichtslijsten van gekeurde arbeidsmiddelen met bijbehorende certificaten. Dit kan worden gebruikt voor RI&E, Arbo of VCA verslaglegging en materieelbeheer. nenkeuring.nl houdt ook voor zijn klanten bij wanneer een inspectie weer nodig is.

Reparaties direct op locatie
Indien bij de inspectie reparaties nodig zijn, kunnen deze ter plekke worden uitgevoerd. Als back up is er een eigen service-werkplaats, met onderdelen van vele merken als Makita, Fein, Bosch, Skyworks, Little Jumbo, North en andere merken.

Uitbesteden goedkoper dan zelf doen
Leo van der Bij: "Een inspectie door ons laten uitvoeren, heeft vele voordelen. Allereerst een efficiënte en snelle inspectie die de ondernemer weinig tijd, verlies aan productieve dagen en rompslomp kost. Daarnaast hoeft hij niet te investeren in test- appatuur, keurings- en instructiestickers, verzekeringen en mandagen om medewerkers op te leiden en (herexamens te laten doen.

Ook zijn wij onafhankelijk en objectief, we voeren een eerlijke keuring uit die door iedereen binnen het bedrijf wordt geaccepteerd. Tenslotte worden eventuele reparaties direct ter plekke uitgevoerd.
De ondernemer hoeft zijn medewerkers en machines geen dag te missen. Wij verzorgen het hele traject."